• På DOX:WORLDS kurser rykker du dig fagligt på kort tid, og bliver en del af et hold med ligesindede, som alle brænder for at dygtiggøre sig inden for filmhåndværket og dokumentargenren.

    Hos DOX er det vigtigt for os at kunne følge vores kursister tæt, give 1:1 feedback og individuel vejledning. Derfor optager vi kun 10 - 12 kursister pr. hold. Det betyder, at der typisk opstår et helt særligt arbejdsfællesskab, hvor vi lærer hinanden at kende, lærer af, og inspirerer hinanden.

    Derudover plejer vi at spise en hyggelig middag sammen, arrangere filmvisninger, ekskursioner eller andet, der er stemning for på holdet.

  • Nej. På DOX:WORLD lærer du håndværket fra A-Z. Vi sørger for, at du får grundlæggende introduktion til kamerateknik, lys, lyd og klip, så du kommer godt fra start. Hvis du har mulighed for det forud for kurset, kan det være en god idé fx at se online tutorials om basis funktioner i klippeprogrammet Premiere Pro / evt. sætte dig ind i eget udstyr - men ellers lærer du det hurtigt, da du allerede fra dag 1 er i gang med at producere.

  • På DOX:WORLD lærer du, hvad der skal til for at producere dine egne dokumentarfilm. Du lærer hvordan du kommer fra a til b, fra idé til produktion til færdig film - hvordan du rent faktisk og praktisk griber det an, når du vil i gang med at fortælle dine egne historier. Når du har gået på DOX:WORLD, har du med andre ord styr på alle de grundlæggende teknikker, der er vigtige at kende til, for at kunne skabe fængende og sammenhængende dokumentariske fortællinger.

    Du stifter bekendtskab med karakterer, casting, manuskriptudvikling, planlægning, optagelser, kamerateknik, interviewteknik, klip og redigering. Du lærer hvordan du planlægger, optager og redigerer med blik for den gode historie.

    Vi nørder ikke teori og dramaturgiske modeller i detaljen, men deler konkrete tips og vores bedste erfaringer, du selv prøver af i praksis fra dag 1. På den måde er DOX et hands-on allround kursus, hvor du - når vi når til den sidste premiere - har lært af en masse fejl, og nu ved hvor du skal starte og slutte, og hvad du ikke skal gøre, når du skal videre med dine egne produktioner.

  • Hvis du allerede har udstyr, du er vant til at bruge, skal du endelig bare tage det med. At have noget i hænderne, man kender godt, er kun en fordel, når man står på optagelser, og skal have sine skud i kassen. Du behøver dog ikke nødvendigvis dit eget kamera. På DOX har vi udstyr, du kan låne under hele dit kursus, og du får din egen faste plads med PC. Nogle vælger vælger derfor at bruge forløbet til at afklare med sig selv, hvad der evt. skal investeres i. Mange kursister som allerede ved, at de gerne vil gøre mere i film, vælger også at købe et kamera / mikrofon, så de kan bruge kurset til at blive fortrolig med det.

    Sørg derudover for at medbringe:

    En ekstern harddisk til backup af dine egne projekter (500 GB er fint).

    Høretelefoner

    Evt. en kortlæser

    Evt. en adapter, MAC/PC

  • At finde udstyr kan være en jungle, og der er mange faktorer at tage højde for. Vil du gå all in, eller starte med noget knap så dyrt? Hvor tungt grej orker du at rende rundt med? Hvad er dit budget?

    Start derfor med at tænke over dine behov og prioriteringer. Generelt hænger pris og kvalitet hænger sammen, men du kan sagtens få fornuftigt udstyr, der ikke koster en bondegård.

    På DOX:WORLD bruger vi overvejende SONY's A7III kameraer, som vi har rigtig gode erfaringer med. Mindre kan dog også gøre det.

    I forhold til lyd bruger vi flere forskellige typer mikrofoner. Hvis du blot vil i gang og have noget der fungerer, anbefaler vi at anskaffe dig en standard Røde mikrofon samt en knaphuls/clip on mikrofon sæt til interviews. Så kan du evt. altid opgradere senere.

    Hvis du overvejer at købe dit udstyr brugt, anbefaler vi, at du ser dig godt for. Kig denne Youtube video/guide igennem inden.

    Derudover er du altid meget velkommen til at kontakte os, hvis du har konkrete spørgsmål eller brug for vejledning.

  • På DOX bruger vi programmet Premiere Pro til at klippe og redigere film. Hvis du gerne vil orientere dig eller øve dig i nogle af de grundlæggende funktioner inden kursusstart, kan det være en god idé fx at se et par online tutorials igennem. Du har også mulighed for at få en gratis prøveperiode, hvis du signer up gennem Adope. På den måde kan du også prøve at klippe lidt i eksisterende materiale, de har til at ligge som en del af programmet.

  • Noget af det fede ved DOX er, at vores kursister kommer med meget forskellige baggrunde. Det giver en super god dynamik, hvor vi sparrer med og inspirerer hinanden på kryds og tværs.

    Fælles er at mange:

    - måske har sabbatår, har lyst til at udvikle sig kreativt, blive klogere ift. fremtidsplaner, og måske bruge erfaringen fra DOX til at søge ind på MSP, Den Danske Filmskole, visuel antropologi eller andre filmuddannelser.

    - allerede har færdiggjort eller er i gang med en uddannelse, fx inden for det humanistiske / pædagogiske / sociale felt - som journalist, antropolog, kaospilot etc., og ønsker at præge deres profil i en mere kreativ retning - eller på forskellige måder bruge film og video i en faglig/karrieremæssig sammenhæng.

    - er selvstændige/iværksættere, som ønsker at kunne håndværket, så de selv kan producere deres egne film/videoindhold.

    - har erfaring med film og foto, fx via reklamer, musikvideoer etc., men nu er nysgerrige på det dokumentariske format med historiefortællingen i centrum.

    - har én bestemt eller mange historier, der bare skal ud - men lige mangler værktøjerne + viden om hvordan man griber det hele an, for at få dem realiseret.

  • Efter DOX vil du have produceret minimum 2 små film. Færdige film du fx kan bruge i et portfolio, evt. som ansøgningsmateriale til videregående filmuddannelser. Derudover vil du have knowhow'et, netværk og de praktiske færdigheder, der gør, at du nu kan fortsætte dine egne projekter, eller forfølge personlige filmdrømme - hvad end film blot skal være din nye yndlings hobby, du har ambitioner om at springe ud som instruktør, søge ind på MSP - eller på anden måde ønsker at arbejde med at formidle virkelige historier i levende billeder.

  • Mange kursister starter hos DOX mhp. at forbedre chancerne for at komme ind på andre filmuddannelser, fx MSP i Århus. Ved at bruge allerede producerede film i sit portfolio, eller sin praktiske erfaring til at producere nyt - fx i forbindelse med optagelsesprøver - kan man komme et skridt foran. Der er selvfølgelig ikke nogen garanti for, at man kommer ind eller går videre i en ansøgningsproces, men vi kan godt garantere at man bliver bedre rustet. Og vi har også en "hit-rate" vi er ret stolte af, ift. tidligere DOX kursister, der nu går på MSP.

  • På DOX er det vigtigt for os at du lærer selve håndværket at producere dokumentariske film. Vores erfaring er derfor, at det kan være en god idé at gemme de helt store "hjertebarns projekter" eller potentielle full feature film til efter du har fuldendt kurset - hvor du til gengæld er perfekt rustet til gå all in, evt. søge produktionsstøtte og hele molevitten.

    Specielt på DOX I handler det om at få fat i færdighederne. Derfor kommer du i høj grad til selvstændigt at producere og få erfaring med de forskellige roller (fotograf, instruktør, klipper) alt afhængig af, hvad du har lyst til. Vi anbefaler altid at lave, særligt Film 1, to og to. Derefter er det helt ok, hvis du gerne vil prøve dig af som solo producer.

  • På DOX er det en central del af vores program, at vi veksler mellem undervisning og praktisk produktion med hovedvægt på sidste. Undervisningsmodulerne ligger oftest om formiddagen, hvorefter man arbejder selvstændigt med manusudvikling, opbygning af historie, planlægning, optagelser og redigering. I løbet af forløbet vil der efterhånden være mindre undervisning og mere tid til at arbejde praktisk med sine egne produktioner.

    Vi prioriterer dog altid at mødes fra morgenstunden til en fælles status kl. 9.00, hvor vi hører hvordan det går - og som mere eller mindre fast indslag, ser filmklip, der giver konkrete indspark og inspiration. Eller vi ser jeres "work in progress" og deler feedback, man efterfølgende kan bruge i det videre arbejde.

  • Kursusugerne hos DOX er INTENSE. Det vil derfor være begrænset, hvor mange aktiviteter, du kan have ved siden af i perioden, uden at komme til at gå for meget på kompromis med dine film og det samlede udbytte.

  • De enkelte A-kasser kan have forskellige regler, men kontakt os endelig hvis du har spørgsmål. Det faste antal undervisningstimer pr uge ligger indenfor det tilladte for at kunne opretholde dagpenge under kurserne.

  • Vi har flere kursister der kommer fra fx København, og indlogerer sig hos venner eller familie i Århus, lejer et værelse, finder noget via Airbnb etc., mens de går hos DOX.

    Når du er kursist har du adgang til vores studier 24/7, og der er gang i den i løbet af de intense uger. Du kommer med stor sandsynlighed til at tilbringe meget tid i vores hyggelige lokaler i Hans Hartvig Seedorffs Stræde. Derfor ender mange kursister - i stor udstrækning med - mest at have brug for et sted at overnatte. Det kan være rart at vide, når du skal ud at finde et sted.

  • - Du får afgørende færdigheder ift. filmproduktion og dokumentarformatet på utrolig kort tid, så du efter bare 3-6 uger, faktisk ved, hvordan du skruer en god fortælling sammen, og formidler den i billeder. Du får grundmiksturen der gør, at du selv kan komme i gang med dine egne filmidéer og drømme, så snart vi har skålet efter sidste premiere.

    - Du får indsigt i dokumentar verdenen, herunder mulighederne for at søge støtte mv. til fremtidige projekter.

    - Du kan bruge dine færdigheder til mange formål, også til at lave reklamer, i projektarbejde og journalistisk arbejde.

    - Du bliver en del af DOX:FAMILY. At lave film handler i høj grad om samarbejde og netværk. Det lærer du på DOX. Du bliver en del af et hold med ligesindede, der brænder for at skabe film. Derudover bliver du medlem i vores lukkede Facebook gruppe for alle tidligere kursister, hvor vi erfaringsudveksler, deler tips og fx har mulighed for at finde kommende samarbejdspartnere.

  • DOX:WORLD’s kurser er direkte målrettet dokumentar genren, og er udpræget hands-on orienterede. Det betyder at du har garvede/prisvindende dokumentarfilmskabere som dine undervisere, og selv er i gang med at producere fra dag 1. De kvalifikationer og værktøj, du får herfra, vil du kunne bruge i andre typer produktioner også.

    Vi vægter processen, ved at man lærer af sine fejl - og elsker at se, hvordan vores kursister konsekvent rykker sig i et tårnhøjt tempo.

  • På DOX:WORLD er det meget vigtigt for os at vores undervisning altid er meget praktisk orienteret og konkret anvendelig. Derfor er alle vores undervisere, både de faste og gæsteunderviserne, instruktører eller fotografer, som selv producerer sideløbende. Det er vigtigt for os, at vores egen praktiske erfaring ikke ligger 10-15 år tilbage, men at vi selv er “up to date” og ved, hvordan det er, når man er på optagelser og lyden pludselig ikke fungerer eller hovedkarakteren springer fra. Derudover er det også et vigtigt element i vores undervisning at invitere vores kursister ind i “maskinrummet” på vores egne produktioner, hvor vi deler ud af, hvad vi fx selv konkret har gjort i forskellige situationer, der kan opstå, når man arbejder med dokumentarfilm.

  • Vi har på DOX:WORLD haft stor glæde af, at tidligere kursister har haft lyst til at fortsætte hos os som praktikanter - og bl.a. løst opgaver og dygtiggjort sig inden for billedredigering, videoproduktion, markedsføring, SoMe mm.

    Det er derfor en mulighed vi er meget åbne for, afhængigt af den pgl. periode/arbejdsopgaver, og som du altid er velkommen til at kontakte os nærmere omkring.